Gepost op

V8 geluiden

 

Eindelijk die koude winter voorbij… Zomer!

En dan ga je uiteraard varen! De boot netjes voor de winter klaar gemaakt en tevreden gestald onder een warm kleedje. Maar het tevreden gevoel was plots verdwenen voor deze klant nadat hij de boot te water had gelaten en wou uitvaren. Overal water en een te hete motor na slechts een paar minuten draaien.

Een barst in het blok, maar ik had de motor toch afgetapt met het winter klaar maken?

De Volvo Penta V6 en V8 motoren staan erom bekend. Ook na het aftappen blijft er water staan onder in het motorblok, enkel bij het aftappen van de juiste aftap plug kan dit worden voorkomen. Maar die zitten meestal goed verstopt en  veelal ook nog dicht met ”slib” van buiten.  Bevriezen gebeurd veelal bij watergekoelde motoren met enkel koelwater van buiten af door het ontbreken van vorst bestendige vloeistof. Water wat bevriest heeft een groot uitzettingscoëfficiënt welke ook nog eens extreem sterk is. Dit in combinatie met Volvo penta v8het al zachte en brosse gietijzer waarvan motor blokken gemaakt maakt het in de winter geen schijn van kans.

Gelukkig, AB Marine Service heeft de oplossing. 

Na inspectie bleek de motor niet alleen een scheur in het blok te hebben, ook was de cilinderwand gebarsten. Wat een kracht!  Het blok was afgeschreven. Na kort zoeken hebben we een goed basis blok kunnen vinden en deze gereviseerd met de bestaande en nieuwe onderdelen voor een frisse start. Na een complete Rebuilt en een likje verf mocht het resultaat er zijn. Binnen een week kon er weer gevaren worden met een frisse motor. Zie hieronder het resultaat.

Heeft u ook een motor die gerepareerd moet worden neem dan vrijblijvend contact met ons op, voor zowel benzine als diesel motoren.

Wilt u meer weten over ons en onze ervaring met motoren klik dan hier..

 

 

 

 

 

 

Eerste testloop, perfect. En wat een geluid!

2 gedachten over “V8 geluiden

 1. Goedendag Ton,

  Hartelijk dank voor uw reactie!

  We hebben de mogelijkheid een motorblok voor u om te bouwen en alle benodigde onderdelen daarvoor te leveren. We nemen persoonlijk contact met u op om er een vervolg aan te geven zodat u binnenkort weer op het water kunt!

  Met vriendelijke groet,

  AB Marine service.

 2. Hallo AB Marine Service,

  Wij zijn op zoek naar een volvo penta 5.0 V8 motorblok passend voor een 270 drive
  mijn blok is defect maar alle marinisatie onderdelen en startermotor dynamo zijn nog goed bruikbaar.
  De boot staat momenteel op een trailer . We horen graag van jullie.

  Groeten Ton Veenbrink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.