Geplaatst op 3 Reacties

Indenor cilinderkop revisie

Reparatie project Peugeot Indenor XDP.4.90
Indenor

Deze motor met een lekke koppakking is door zijn eigenaar eigenhandig onder het mes gegaan met de nodige gevolgen. Na het vervangen van de koppakking brak daarna de nokkenas plots door midden.

Bij het demonteren van de kop met lekke koppakking worden ook de stoterstangen die de kleppen bedienen verwijderd,  één van de geleider bussen is waarschijnlijk aan de stoterstang blijven plakken en uit zijn positie gekomen. Deze is vervolgens blijven steken. Na montage van de nieuwe koppakking viel de stoterstang waarschijnlijk wel rechtstreeks op de nokkensas maar zonder zijn geleide bus. Deze is bij het proefdraaien bekneld geraakt en dan is het een kwestie van buigen of barsten. Geknapte nokkenas!

Indenor cilinderkopToen is het besluit genomen de reparatie toch maar aan de experts over te laten, de kop is gevlakt en de kleppen zijn geslepen. De complete motor is als extra nog even voorzien van een onderhouds- beurt en nieuwe lak laag. Een tevreden eind resultaat voor iedereen.

Heb jij ook een project dat langer duurt dan nodig of heb je extra hulp nodig neem dan gerust contact op.

 

 

 

De reparatie punten;

  • Kleppen slijpen
  • Cilinderkop vlakken
  • Compressie test
  • Oliedruktest
  • Visuele inspectie
  • Schoonmaken/spuiten

 

 

3 gedachten over “Indenor cilinderkop revisie

  1. Ik heb ook een Peugeot indenor en die is denk ik aan revisie toe. Aan welke kosten mag ik denken?

  2. Als de stoterbus uit zijn geleider valt, en je hebt dat niet in de gaten, dan zal bij montage van de stoterstangen er naar beneden vallen.Heb je dit nog niet door, dan zal bij het kleppen stellen dit direct zichtbaar zijn. Als je dan de zijdeksels demonteerd dan zal de stoterbus daar liggen.

    1. Helemaal mee eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.