Geplaatst op Geef een reactie

Hoe vervang ik het brandstoffilter van mijn dieselmotor?

Zo vervang je het brandstoffilter van een dieselmotor:

  1. Tap bij vervuiling, in het geval van een tapkraan, de onderste laag diesel uit je tank of pomp een paar liter diesel op van de bodem van de tank. Gebruik een pompje met een slang (in de vuldop) die tot op de bodem komt.
  2. Zit de (opgepompte) diesel vol drab (dieselbacterie) of water? Pomp of tap het onderste gedeelte volledig uit je tank. Herhaal dit tot je geen water of drab meer tegenkomt.
  3. Is de diesel helder? En niet donker of troebel? Dan is de klus geklaard. Je hoeft het brandstoffilter niet te vervangen.TIP: Voeg een anti-bacteriemiddel toe aan de diesel om de laatste bacteriën te doden en voorkom dat ze zich opnieuw gaan vermenigvuldigen. De De-Bug Magnetische filter voorkomt dieselbacterie
    Ziet de diesel er nóg afwijkend uit, dan leeg je de hele dieseltank door te pompen of af te tappen. Reinig de tank vervolgens.
  4. Kom je water of drab tegen? Vervang dan je brandstoffilter.Tip: Heb je vaak water in je diesel? Controleer de ontluchting van je tank. Soms zit de ontluchtingsopening zo in de romp dat er regenwater in loopt of dat flinke golven er water in drukken. Hang dan een tankdroger in je tank. Een eenvoudige en doeltreffende oplossing tegen condensvorming.
  5. Vervang ieder najaar het groffilter en het fijnfilter van je systeem. Plaats je een tankdroger? Vervang deze ook jaarlijks.
  6. De brandstofleidingen zitten vaak met een soort klemmen op het filter geklikt, deze kun je eenvoudig loshalen. Let op! In de brandstofleidingen zit nog brandstof. Let er op dat je dit niet in je gezicht of ogen krijgt. Gebruik een opvangbak om de (eventueel aanwezige rest)brandstof op te vangen. Vervolgens zet je het nieuwe filter er op dezelfde manier weer in.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.