Geplaatst op 1 reactie

Pech op het water

pech-op-het-water

Mankementen aan je motor, aanvaring met een zandbank, een brandstoflek… deze en andere zaken zorgen tijdens het varen voor grote problemen en zijn de nachtmerrie voor menig schipper. Je kunt je nog zo goed voorbereiden, maar tegen het onverwachte is het uiteraard moeilijk je te wapenen. Heb je behoorlijk wat technische kennis en ook het nodige gereedschap bij je? Hartstikke goed! Maar dat wil niet zeggen dat je ook werkelijk alle kwesties het hoofd kunt bieden.

Voorkomen is lastig, genezen niet! Daarom doe je er ook heel verstandig aan om bij onze partner Vaarzeker een abonnement af te sluiten, waarmee je altijd verzekerd bent van de beste pechhulp!

Ook wanneer je geen lid bent kunnen deze hulpverleners je mogelijk ondersteunen. Ze zijn slechts een telefoongesprek van je verwijderd! Bel 085-3038253 wanneer je op dit moment wel wat assistentie kunt gebruiken. Let wel op, wanneer je geen lid bent kun je geen gebruik maken van kosteloze hulp en bestaat er een grote kans dat je langer zal moeten wachten. Leden van Vaarzeker hebben altijd voorrang!

Veiligheid boven alles

Een defect is zeer vervelend, maar mogelijk zelfs gevaarlijk! Voordat je Vaarzeker of een andere hulpdienst inschakelt, is het van groot belang dat je eerst zelf veilig bent. Denk hierbij aan een brand, lek of stroomstoring. Zolang je mede-opvarenden en jij geen risico lopen, kun je een lek dichten, een brand blussen of de stroom uitschakelen. Stel jezelf of anderen hierbij nooit onnodig bloot aan gevaar, waarborg jullie veiligheid boven alles en schakel experts in wanneer dat mogelijk is!

Abonnementen

Zoals bij veel diensten het geval is, ben jij ook hier zelf in staat om te bepalen hoeveel je betaalt en daarmee wat precies je opties zijn. Dat wil zeggen dat je enkel assistentie krijgt bij de belangrijkste en meest voorkomende problemen wanneer je kiest voor het goedkoopste abonnement. Bij standaard of zelfs complete hulpverlening wordt dat pakket uiteraard steeds meer uitvergroot, zodat je zorgeloos het water op gaat! Daar komt wel bij dat de laatste twee abonnementen 10% korting bieden aan schippers die ervoor kiezen per jaar in plaats van per maand te betalen. De drie modules zijn:

Pechhulp
Hieronder vallen:

 • Voorrijden
 • Pechhulp aan boord
 • Starthulp bij accuproblemen
 • In heel Nederland behalve thuishaven

Zolang je aan wal ligt, kun je dankzij Pechhulp rekenen op de meest uitgebreide hulp van ervaren monteurs. Zij doen hun uiterste best om je dezelfde dag nog het water op te krijgen. Wil je ook technische ondersteuning terwijl je je op pen water bevindt? Lees dan snel verder!

Hulpverlening Standaard
Wanneer er een technisch mankement plaatsvindt terwijl je je op de kleine binnenwateren bevindt, wordt je schip naar een veilige haven gesleept. De Waddeneilanden vallen buiten de boot.

Onder deze module vallen:

 • Voorvaren
 • Afslepen
 • Telefonische assistentie bij technische vragen
 • Telefonisch nautisch advies

Voor een klein bedrag extra wordt de pechhulp module hierbij inbegrepen. Die wordt dan aangeboden met een korting van 10%. Bovendien wordt de Hulpverlening Standaard aangeboden in heel Nederland, inclusief je thuishaven.

Hulpverlening Compleet
Op welk water je je ook maar begeeft, je profiteert van een uitgebreid hulpverleningspakket.

Onder deze module vallen:

 • Voorvaren
 • Afslepen
 • Telefonische assistentie bij technische vragen
 • Telefonisch nautisch advies
 • Vlot trekken na vastlopen
 • Levering reserveonderdelen
 • Brandstoflevering
 • Slepen van haven naar haven
 • Verwijderen van objecten uit schroef

Net als bij Hulpverlening Standaard kun je bij dit pakket Pechhulp toevoegen: in dit geval krijg je daarop een korting van wel 15%! Van de Hulpverlening Compleet kun je in heel Nederland, inclusief je thuishaven, gebruikmaken.

Zorgeloos varen

Wanneer je voor je plezier het water op gaat, wil je altijd kunnen rekenen op experts om je te helpen. Heb je een mankement aan boord? Dan weet je op wie je kunt rekenen! Na het plegen van slechts één telefoontje komen de professionals van Vaarzeker naar je toe om je probleem oplossen. Afhankelijk van de situatie kun je dezelfde dag nog gewoon doorvaren naar je eindbestemming. Gun jezelf die gemoedsrust, word lid en vaar op zeker.

1 gedachte over “Pech op het water

 1. Ten eerste;
  Mijn sinds kort in bezit zijnde V.P. M32 motoren hebben ieder een expansie voorziening, tot 35 cm. boven de radiatordoppen welke gestaag bij draaiende motoren leeg lopen. Bij stilstaande motorencheck blijkt het koelvloeistofniveau op top peil en valt te constateren dat het uitsluitend de beide doppen zijn die dit niet aankunnen waarbij het bilgepeil is gestegen, in feite niks aan de hand.
  Ten Tweede;
  alle 12 gloeipluggen gemeten zonder uitname met als gemiddeld resultaat 1,1 en 1,2 Ohm aan BB
  en 1,5 tot 3,5 aan SB
  Ten Derde;
  Hoeveel zinkanodes zijn hier van toepassing en hoe herken ik ze.
  Ten Vierde;
  Welke filters v/a de tank (nu is dat Donaldson P556245)
  welke naar de brandstofpomp ( onleesbaar gemonteerd)
  Carterfilters zijn Donaldson P550008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *